16 juni 2019
09:00

IF Brommapojkarna 9

Referat: Hammarby IF FF HFS - IF Brommapojkarna 9

Det var varmt på Eriksdals BP och det blev en tuff match med bara 2 avbytare. Erik och Elliot från P06-11 var 2 jättebra tillskott, starka och snabba killar. Ett extra plus att Elliot var back, precis vad vi behövde idag.

Hammarby HFS var idag inte ett mixat lag utan ett lag med bara killar, tjejerna var visst iväg på ngt annat.

Till en början en ganska jämn match, Hammarby var duktiga på att spela bollen i djupled och fick några chanser och väldigt mkt hörnor. Vid ett par tillfällen fick vi inte bort bollen runt eget mål och det resulterade i underläge 0-2.

I andra perioden spelade vi mkt bättre, bl a insåg vi att det var slöseri att ha evighetsmaskinen LeoS som mittback och istället fick han springa nonstop på kanten. Vi spelade fint utmed kanterna och vann också bollar när vi satte press på Bajen. Erik Norrman drog in 1-2 i krysset (riktigt snyggt) och inte långt därefter dunkade CalleHW in 2-2 efter fint passningsspel.

I tredje perioden fortsatte vi på samma sätt och pressade tillbaka Bajen hela tiden. Vi tog tidigt ledningen 3-2 efter ett hårt skott från CalleHW som flipprade in mellan målvakt och stolpen.

Vid det här laget var inte motståndarlagets coach inte riktigt samme mysige söderkis som innan match, bl a lite irritation om våra byten. Nu var det "game on" på riktigt. :-)

Mellan 5e till 20e minuten fortsatte vi att spela riktigt bra och skapade mkt chanser och massor av hörnor. Tyvärr fick vi inte in bollen och sista fem minutrarna blev det lite ängsligt och vi drog på oss farliga frisparkar och det var lite kalabalik i vårt straffområde. Vi red ut stormen och tog vår femte seger i Lätt-serien.

En av våra bästa matcher i år, bra spel i andra och tredje perioden och killarna visade verkligen "lite pannben". Superbra insats av alla kilar och stort tack till Elliot/Erik från P06-11.

Nu blir det sommrlov för matchandet. En träning kvar tisdag 18 juni. På hösten är den ungefärliga planen att börja träna 6 augusti och första match är den 11 augusti hemma på Olovslund mot Hammarby.

I Lätt-serien har vi 5 vinster och 5 förluster, vi ligger på 7:e plats av 11 lag i tabellen. Dock så har vi spelat jämnt mot både Lidingö och Karlberg som toppar serien. I medel har vi förlorat alla tre matcher, men i två av dem var vi helt klart med i matchen.